nieuws

Vroeg opstaan niet gezond!

Persoonlijke ontwikkeling

Generaties lang is gedacht dat het goed zou zijn voor ‘den werkenden mensch’ om vroeg op te staan. Nu echter blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat dat juist ongezond is. Wie ’s morgens toch z’n bed al niet uit te branden is, zal het daar helemaal mee eens zijn en zich met die wetenschap nog eens lekker omdraaien…

Generaties lang is gedacht dat het goed zou zijn voor ‘den werkenden mensch’ om vroeg op te staan. Nu echter blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat dat juist ongezond is. Wie ’s morgens toch z’n bed al niet uit te branden is, zal het daar helemaal mee eens zijn en zich met die wetenschap nog eens lekker omdraaien…


Volgens onderzoek van verscheidene Japanse universiteiten, kan vroeg opstaan het risico vergroten op hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk en beroertes. De studie, waarvoor is gekeken naar meer dan 3000 Japanners, wordt deze week gepresenteerd op het Wereldcongres van de Wereldfederatie van Slaaponderzoek- en Slaapgeneeskundeverenigingen.

Reageer op dit artikel