nieuws

Vrouw efficiënter als leidinggevende

Persoonlijke ontwikkeling

‘Denk als een manager, denk als een man’. Helemaal fout. Uit onderzoek blijkt dat een onderneming meer kans op succes heeft als een vrouw de leiding heeft.

Vrouwen blijken beter te presteren als manager dan mannen. Het verschil zit voornamelijk in de benadering. Vrouwen werpen zich eerder op als rolmodel en mentor. Daarbij stimuleren ze medewerkers om vernieuwend te denken. In onderzoekstermen heet deze benadering ook wel transformationeel leiderschap.

 

Efficiënter

Dit soort leiderschap zorgt er voor dat een organisatie stukken efficiënter werkt. Dat vrouwen desondanks minder makkelijk de top bereiken, het bekende glazen plafond, komt volgens het onderzoek omdat bij sterk leiderschap nog steeds gedacht wordt aan autoritair optreden. Iets wat mannen nog steeds fijner vinden dan vrouwen.

 

Reageer op dit artikel