nieuws

Vrouw wil iets betekenen, man wil succes

Persoonlijke ontwikkeling

Terwijl jonge vrouwen de voorkeur geven aan een maatschappelijk betrokken functie, zijn mannelijke werknemers in de eerste plaats uit op persoonlijk zakelijk succes. Pas op latere leeftijd stellen vrouwen de eigen successen voorop.

Terwijl jonge vrouwen de voorkeur geven aan een maatschappelijk betrokken functie, zijn mannelijke werknemers in de eerste plaats uit op persoonlijk zakelijk succes. Pas op latere leeftijd stellen vrouwen de eigen successen voorop. Dat blijkt uit onderzoek van HR-adviesbureau Orga.

Jonge mannelijke werknemers hechten veel belang aan autonomie en zijn erg uit op het maken van carrière. Bovendien willen ze graag invloed kunnen uitoefenen binnen het bedrijf. Vrouwelijke leeftijdgenoten vinden daarentegen vooral samenwerken, waardering en erkenning belangrijk in hun werk. Een paar jaar later keert de situatie om. Op langere termijn is er dus geen verschil in wat vrouwen en mannen willen, alleen de volgorde wijkt af. Toch heeft dit wel degelijk invloed op het verloop van de loopbaan, stellen de onderzoekers.

Bron: zibb.nl

Reageer op dit artikel