nieuws

Vrouwen liegen beter dan mannen

Persoonlijke ontwikkeling

Vrouwen kunnen beter liegen dan mannen. Mannen aarzelen te veel tijdens het spreken en vallen daarom door de mand.

Vrouwen kunnen beter liegen dan mannen. Als mannen proberen te liegen, aarzelen te veel tijdens het spreken. Daarom vallen ze makkelijker door de mand. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Edinburgh in Schotland.

EH…

Mannen laten twee keer zoveel stiltes vallen. Soms herhalen ze woorden of vullen ze de stilte op met ‘eh…’ en ‘um…’. Gemiddeld zeggen liegende mannen drie keer ‘eh’ per honderd woorden. Als je liegt moet je beter nadenken over wat er gezegd wordt, dat leidt tot aarzeling. Vrouwen zijn veel vlottere sprekers en weten de stiltes veel meer te beperken waardoor ze makkelijker wegkomen met een leugen. Mannen aarzelen meer en lassen vaker pauzes in als ze liegen.

De onderzoekers weten niet of het betere liegen aangeboren is of een kwestie van opvoeding is.

Reageer op dit artikel