nieuws

Vrouwen vaker met vakantie

Persoonlijke ontwikkeling

Vrouwelijke werknemers gaan vaker met vakantie dan hun mannelijke collega’s. Die nemen hun verlofdagen minder vaak op.

Vrouwelijke werknemers gaan vaker met vakantie dan hun mannelijke collega’s. Mannen nemen hun verlofdagen minder vaak op. Dat blijkt uit het loonwijzer-onderzoek van de FNV.

VAKANTIEDAGEN OVER

In bedrijven waar veel mannen werken, en in grote bedrijven, kunnen werknemers hun vakantiedagen vaak niet opmaken. Eenderde van de mannelijke werknemers houdt vakantiedagen over, van de vrouwen is dat minder dan een kwart. Vooral vrouwen met jonge kinderen gebruiken alle vrije dagen.

Er zijn ook verschillen tussen functies. Leidinggevenden hebben veel vaker een overschot aan verlofdagen, meer dan werknemers zonder deze verantwoordelijkheid. Hoe meer je verdient, hoe meer je aan het werk bent. Zowel mannen als vrouwen met een laag inkomen houden minder vaak vakantiedagen over dan collega’s met een hoger inkomen.

Reageer op dit artikel