nieuws

Werk niet nummer 1

Persoonlijke ontwikkeling

Nederlanders vinden werk steeds minder belangrijk. Aan het hebben van vrienden en leuke collega’s hechten ze meer waarde.

Nederlanders vinden werk steeds minder belangrijk. Aan het hebben van leuke collega’s hechten ze meer waarde. Ook vrije tijd en vrienden hebben een belangrijkere plaats in het leven van de gemiddelde Nederlander. Hoewel de baan een prominente plek inneemt in het dagelijks leven, wordt het werk meer en meer als plicht gezien. Dat blijkt uit een onderzoek van de stichting Management Studies.

ARBEIDSCULTUUR

Volgens het onderzoek bestaat er een typische Nederlandse arbeidscultuur, waarin veel waarde wordt gehecht aan het hebben van goede collega’s. Interessant werk, een goede beloning en goede arbeidsomstandigheden zijn ook belangrijk, maar in mindere mate. Vooral jongeren en vrouwen hechten sterk aan een goede werksfeer en leuke collega’s. Gebrek hieraan is voor hen zelfs een reden om een bedrijf te verlaten.

Nederlanders zijn een uitzondering want de gemiddelde Europeaan denkt er heel anders over, die geeft de voorkeur aan een goede baan, goede arbeidsomstandigheden en een goed salaris. Daarna pas zijn fijne collega’s van belang.

Reageer op dit artikel