nieuws

Werkplezier kun je maken

Persoonlijke ontwikkeling

Prettig werken kun je eigenlijk alleen in een positieve omgeving. Maar je werkplezier is niet alleen afhankelijk van je baas, je collega’s en een inspirerende werkomgeving. Werkplezier heb je ook zelf in de hand.

Een groot deel van het plezier in je werk hangt af van je eigen basishouding. Bekijk jij de wereld om je heen positief? Of heb je meer oog voor de mindere kanten van kansen en mogelijkheden? Door de volgende uitspraken te dergelijken kun je bepalen wat jou houding is:
Dit glas is half vol. Of: Dit glas is half leeg.
Wat een uitdaging om hieraan te werken. Of: Dit krijg ik nooit voor elkaar.
De volgende keer pak ik het anders aan. Of: Het zal nooit beter worden.
Ik wil graag meer verantwoordelijkheid. Of: Dat staat niet in mijn functie-omschrijving.
Ik overleg met de manager.Of: Dat mag niet van de manager.
Ik zie wel hoe ver ik kom. Of: Er is niet genoeg tijd om …
De uitspraken aan de rechterzijde weerspiegelen een negatieve houding. Herken jij jezelf vooral in deze uitspraken? Werk dan op een eenvoudige manier naar een optimistische houding door jezelf positieve uitspraken eigen te maken.

Reageer op dit artikel