nieuws

Werkstress slaat op het hart

Persoonlijke ontwikkeling

Stress op het werk is slecht voor je hart. Ben je erg toegewijd en word je slecht gewaardeerd, dan kun je stress en fysieke klachten ontwikkelen.

Stress op het werk is slecht voor je gezondheid. Ben je erg toegewijd en word je slecht gewaardeerd, dan kun je stress ontwikkelen en fysieke klachten ontwikkelen.

UIT BALANS

Onderzoekster Tanja Vrijkotte deed onderzoek naar stress op de werkplek en onderzocht daarvoor een kleine 150 werknemers. Ze kwam tot de conclusie dat stress ontstaat wanneer werkdruk en beloning (bijvoorbeeld salaris, waardering en loopbaanperspectief) niet met elkaar in evenwicht zijn. Daarnaast is het van belang hoe je met werkdruk omgaat. Als je werk moeilijk van je kunt afzetten, je makkelijk laat aansporen door complimenten, en sterk prestatiegericht bent, kun je al snel een te grote betrokkenheid vertonen. Een verstoorde balans tussen werkdruk en beloning, en een te grote toewijding, kunnen uiteindelijk leiden tot verschillende lichamelijke klachten, zoals hoge bloeddruk en stolsels in de bloedbaan. Samen vergroten ze de kans op hart- en vaatziekten.

Reageer op dit artikel