nieuws

Als je je groen en geel ergert

Persoonlijke ontwikkeling

Plaats je ergernis in het juiste perspectief

Probeer moeilijkheden niet meer als iets irritants te zien: wat er als een probleem uitziet, is misschien gewoon een natuurlijk onderdeel van het werk. Elk werk heeft zijn lastige kanten en in elke baan kom je vervelende collega’s of klanten tegen.

Laat de eikels niet winnen
Als mensen je doelbewust proberen op te fokken, stop je ze alleen door anders te reageren dan ze verwachten. Glimlach vriendelijk, stel je voor dat je Gandhi bent en bezig bent met een oefening in geweldloos verzet. Ze zullen zich snel richten op dankbare slachtoffers.

Take a break
Ga even wat anders doen. Doe een work-out in de sportzaal, neem een massage, maak een stevige wandeling: dat verfrist en daarna kun je de hele wereld weer aan.

Verander één ding
Analyseer het probleem en probeer één ding te vinden dat je kunt doen om er iets aan te veranderen. Pak het meteen aan en ga net zolang door tot je resultaat hebt.

Laat het gaan
Mensen en dingen zijn zoals ze zijn. Waardeer mensen en dingen om wat ze zijn in plaats van je te ergeren aan wat ze niet zijn.

Blaas stoom af
Praat met vrienden, geliefden of collega’s die er niet bij betrokken zijn. Los de situatie op.

Stel de vraag
Wat is nou helemaal het ergste wat er kan gebeuren? Maak het belachelijk en lach erom. Dingen zijn uiteindelijk nooit zo erg als je denkt.

Vergeet niet: niets is eeuwig
Het gaat over. Doet dit er over een week, een maand of jaar nog toe?

Bron: Kluwer Management

Reageer op dit artikel