nieuws

7 redenen om te blijven leren

Persoonlijke ontwikkeling

Leren is groeien, zowel in je werk als in je persoonlijke ontwikkeling. En het is ook nog eens leuk! Inspiratie opdoen? Hier volgen 7 goede redenen om te blijven leren.

7 redenen om te blijven leren

1) Je houdt contact met de wereld

Door het uitproberen van nieuwe dingen en het leren van nieuwe ideeën, ben je beter in staat om contact te leggen met de mensen om je heen. Blijf niet achter, blijf leren.

2) Je krijgt meer hersenkracht

Nieuwe dingen leren laat je hersenen op een hoog niveau functioneren. Je zult je geheugen en je vermogen om te leren verbeteren.

3) Om met een frisse blik naar de wereld te kijken

Wetenschappers geloven dat veel van wat we ‘creativiteit’ noemen, gewoon de mogelijkheid is om de op de ene plek geleerde vaardigheden toe te passen op problemen in een andere setting. Dus als je altijd blijft leren, zul je, wanneer je met een probleem wordt geconfronteerd, beter in staat zijn met een onorthodoxe oplossing te komen, op basis van jouw nieuwe kennis.

4) Om gezond te blijven

Onderzoek toont aan dat mensen die een groter gevoel van richting, doel en persoonlijke groei hebben, een veel lagere cortisolniveau hebben, een beter immuunsysteem hebben en beter slapen.

5) Je gaat verveling tegen

Verveling kan leiden naar dat hellende vlak van ongezonde gewoonten, zoals te veel eten, te veel drinken, te veel tv kijken en [daardoor] vast komen te zitten in negatieve gedachten en gevoelens.

6) Je bent het aan jezelf verschuldigd om de beste versie van jezelf te zijn

Houd in gedachten dat wanneer je stopt met het verbeteren van jezelf, je in wezen ook stopt met het bereiken van de doelen die je nastreeft. En je bent het niet alleen aan jezelf verschuldigd. Ben je het niet ook aan de mensen om je heen verschuldigd om het beste versie van jezelf te zijn?

7) Omdat alle ‘groten’ het doen

Denk aan de mensen die, op welk gebied dan ook,echt briljant zijn in wat ze doen. Ze zijn gekomen waar ze zijn door voortdurende zelfverbetering. Echt getalenteerde mensen leren continue en implementeren nieuw geleerde vaardigheden. Het is de moeite waard je bij hen aan te sluiten!

Door Mirjam Stoffels | Initiatiefnemer van seven2success, schrijver van ‘Alle Kleine Geheimen tot Succes’, gastblogger voor Project Eve en 365 dagen succesvol.

Blijf dus leren

Als je de beste wilt blijven, zul je voortdurend moeten blijven leren. Je omgeving verandert, organisaties veranderen en ook van jou worden andere skills verwacht. Als je voorsprong hebt en dat ook kunt laten zien, maak je jezelf relevant en onmisbaar voor de organisatie.

Bekijk daarom het complete overzicht van de opleidingen van Management Support. Of vraag vrijblijvend de Opleidingsgids 2018 aan.

Reageer op dit artikel