nieuws

Top 5 best gelezen berichten van de maand

Persoonlijke ontwikkeling

Wat waren de best gelezen artikelen in november? Een top 5.

Top 5 best gelezen berichten van de maand

Een top 5 van best gelezen artikelen van de maand november. Van gevaarlijke karaktertrekken tot groeikansen en van complimenten geven tot de juiste keuze maken.

Gevaarlijke karaktertrekken; hoe duister ben jij?

Hoge intelligentie, leervermogen, ambitieus zijn, sociale vaardigheden: het helpt allemaal om succesvol te zijn in je werk. Maar zulke kwaliteiten gaan vaak samen met karaktertrekken die gunstig lijken, maar ver genoeg doorgevoerd in de buurt komen van bekende persoonlijkheidsstoornissen. En die kunnen je carrière of organisatie kapot maken. Herken jij ze? (in jezelf, je manager of collega’s?)

Gevaarlijke karaktertrekken; hoe duister ben jij?

Vibemanager zorgt voor wauw-factor

“Vibemanagement past bij deze tijd”, zegt trainer Gunilla Blijsie. “Vroeger ging je naar je werk omdat dat moest. Nu willen mensen gelukkig zijn, ook op hun werk. Een vibemanager zorgt ervoor dat een baan een wauw-factor krijgt. Het geeft medewerkers het gevoel van: dit is een organisatie waar ik me thuis voel en waar ik graag wil zijn.” Hoe doet een vibemanager dat? En wat houdt die functie precies in?

Vibemanager zorgt voor wauw-factor

Nieuwe groeikansen voor secretaresses

Het bedrijfsleven vraagt om een nieuw type secretaresses. Hij of zij moet proactief zijn en mee kunnen denken met het management. Hoe groei je als secretaresse naar die functie toe? Welke nieuwe taken pak je op? En welke talenten zet je in om je functie te verrijken? Wat zijn jouw nieuwe groeikansen?

Nieuwe groeikansen voor secretaresses

Waarom je van complimenten blijer wordt dan van een salarisverhoging

Het laatste kwartaal van het jaar is de tijd van de eindejaarsgesprekken. Een goed moment om complimenten uit te delen. Maar doen we dat wel voldoende, of staan we vooral stil bij de verbeter- en ontwikkelpunten? En wat doet waardering – of een gebrek daaraan – met de sfeer op de werkvloer?

Waarom je van complimenten blijer wordt dan van een salarisverhoging

Voor kiezen heb je moed nodig

Nog maar ruim een maand tot het einde van het jaar. Als je terugkijkt en het jaar overziet, heb je dan het gevoel dat je alles hebt gedaan wat je gepland had en wat je had verwacht van jezelf? Of móét je nog van alles? Roos Woltering geeft je de one million dollar-question die je jezelf moet stellen.

Voor kiezen is moed nodig

Reageer op dit artikel