opleiding

Persoonlijke ontwikkeling

Mindful werken

Werk is een ideale plek om mindfulness te (be)oefenen. Mindful werken is werken vanuit aandacht en innerlijke rust. Japanse managers weten dat al heel lang: het is een belangrijke oorzaak van hun succes. Draag jij met mindful werken ook bij aan het succes van jouw manager(s)?

Mindful werken

Je leert hoe je gefocust kunt blijven, ook bij storende onderbrekingen of bij emotionele turbulentie. Je traint in het houden van overzicht, in het maken van weloverwogen keuzes en in het omgaan met stressvolle situaties.

Mindfulnesstraining is aandachttraining: aandacht voor wat zich aandient, zowel binnen als buiten jezelf. Met mindful werken gaat het uitvoeren van lastige taken, het samenwerken en de communicatie soepeler.

Tijdens deze training ontwikkel je aandacht, opmerkzaamheid en bewustheid. Door veel te oefenen ben je staat om meer in het hier en nu te zijn en daardoor bewuster en effectiever te kunnen handelen. Aan het eind van de training stel je een persoonlijk vervolgplan op met een oefenschema, zodat je langdurig profijt hebt van de training.

 Wat leer je?

  • Bewust handelen
  • Goed waarnemen leidt ook tot goed handelen
  • Jouw grenzen ervaren en hanteren
  • Stresspatronen opmerken en doorbreken
  • Omgaan met jouw gedachten
  • Veel mindful oefenen: body scan, drie minuten adempauze, zitmeditatie, minipauzeren,  loopmeditatie, korte oplaad-momenten, staande yoga
  • Het opstellen van een persoonlijk vervolgplan met oefenschema voor langdurig effect van mindfulness

Meer informatie/aanmelden

Brochure aanvragen

Reageer op dit artikel