opleiding

Persoonlijke ontwikkeling

De kracht van kwetsbaarheid (training)

Jezelf kwetsbaar opstellen en tegelijk krachtig blijven

Kracht van kwetsbaarheid: het lijkt een paradox. Je klein voelen, bang zijn dat je fouten maakt of dat je niet goed genoeg gevonden wordt. Gevoelens waar we allemaal mee te maken hebben, zeker op de werkvloer. Hoe ga je daar op een goede manier mee om? Kwetsbaar zijn we allemaal. Maar er is een verschil tussen kwetsbaar zijn, gekwetst worden en je kwetsbaar opstellen. Of je gekwetst wordt, hangt niet alleen af van wat de ander zegt of doet, maar ook van je eigen gevoelens en overtuigingen. De kracht van kwetsbaarheid zit – naast het durven tonen van je onzekerheid – ook in het vertrouwen dat je overeind kunt blijven. In deze training leer je hoe je je kwetsbaar opstelt en tegelijk krachtig blijft. Hoe je je invloed vergroot door dingen op zo’n manier te zeggen dat de ander meer contact ervaart en eerder bereid is naar je te luisteren.

De kracht van kwetsbaarheid (training)

Wat leer je?

 • Dat kwetsbaarheid kracht betekent die leidt tot verbinding
 • Je verlangen achter je boodschap te ontdekken
 • Spreken vanuit je wens
 • Authentieke verhalen vertellen
 • Luisteren met je hart

Welke onderwerpen?

 • Waarom we kwetsbaarheid zo spannend vinden
 • Schaamte als saboteur
 • Moet-taal en wil-taal
 • Ik-boodschappen
 • Je gevoel effectief benoemen
 • Belangrijke elementen van veerkracht

Meer informatie/aanmelden

Brochure aanvragen

Reageer op dit artikel