vraag & antwoord

Hoe kan ik het beste kritiek geven?

Persoonlijke ontwikkeling

Opbouwend en constructief kritiek geven is een kunst. Enkele tips.– Benader de ander vanuit jezelf. ‘Ik vind’ of ‘ik voel me’ komt minder aanvallend over dan ‘jij bent’ of ‘jij doet altijd…’– Wees eerlijk en duidelijk. Geef bij je kritiek aan welk gedrag je wél gewenst vindt.– Maak de kritiek niet onnodig zwaar, voeg een […]

Opbouwend en constructief kritiek geven is een kunst. Enkele tips.
– Benader de ander vanuit jezelf. ‘Ik vind’ of ‘ik voel me’ komt minder aanvallend over dan ‘jij bent’ of ‘jij doet altijd…’
– Wees eerlijk en duidelijk. Geef bij je kritiek aan welk gedrag je wél gewenst vindt.
– Maak de kritiek niet onnodig zwaar, voeg een vleugje humor toe.
– Geef je kritiek mondeling zodat de ander kan reageren, en niet in het bijzijn van anderen.

Reageer op dit artikel