vraag & antwoord

Ik heb bij mijn nieuwe werkgever minder vakantiedagen dan bij mijn vorige baan. Hoe kan dat?

Persoonlijke ontwikkeling

Wettelijk heb je recht op een vakantieperiode van minimaal vier keer het aantal dagen dat je per week werkt. Werk je fulltime (40 uur per week), dan heb je recht op 20 vakantiedagen per jaar. Werk je in deeltijd, dan heb je naar rato recht op vakantiedagen, bijvoorbeeld bij 2 werkdagen per week krijg je […]

Wettelijk heb je recht op een vakantieperiode van minimaal vier keer het aantal dagen dat je per week werkt. Werk je fulltime (40 uur per week), dan heb je recht op 20 vakantiedagen per jaar. Werk je in deeltijd, dan heb je naar rato recht op vakantiedagen, bijvoorbeeld bij 2 werkdagen per week krijg je 8 vakantiedagen.

Het wettelijke minimum van vier weken vakantie wordt in de meeste bedrijfstakken in Nederland als erg weinig beschouwd. Vaak ligt het gebruikelijke aantal tussen de 23 en 25 vakantiedagen per jaar. De 2 vakantiedagen per maand die jij krijgt zijn standaard.

Reageer op dit artikel