vraag & antwoord

Is het verstandig om mijn opgebouwde pensioen mee te nemen naar mijn nieuwe werkgever?

Persoonlijke ontwikkeling

Als je wisselt van werkgever mag je je pensioen meenemen naar de nieuwe werkgever. Dit heet waardeoverdracht. Het door jou eerder opgebouwde pensioen verhuist dan van je oude pensioenregeling naar je nieuwe regeling. Dit is niet altijd gunstig. Het kan namelijk zijn dat de nieuwe pensioenregeling minder uitgebreid is en minder (beleggings)mogelijkheden biedt dan de […]

Als je wisselt van werkgever mag je je pensioen meenemen naar de nieuwe werkgever. Dit heet waardeoverdracht. Het door jou eerder opgebouwde pensioen verhuist dan van je oude pensioenregeling naar je nieuwe regeling. Dit is niet altijd gunstig. Het kan namelijk zijn dat de nieuwe pensioenregeling minder uitgebreid is en minder (beleggings)mogelijkheden biedt dan de oude. Je kunt dan beter het eerder opgebouwde pensioengeld bij de oude pensioenuitvoerder laten staan.

Het belangrijkste is de indexatie (inflatiecorrectie van het pensioen). Als dit bij de nieuwe regeling minder gebeurt, moet je je pensioengeld niet verhuizen naar deze regeling. Een paar tienden van procenten verschil maakt al heel veel uit voor de toekomstige koopkracht van je pensioen.

(Bron: Secretaresse Assistent Wijzer: Sociale zekerheid en het zorgstelsel, Kluwer Alphen aan den Rijn)

Reageer op dit artikel