vraag & antwoord

Hoe wek ik creativiteit op?

Persoonlijke ontwikkeling

Als secretaresse moet je vaak snel met creatieve oplossingen komen. Maar waar haal je inspiratie vandaan? Hoe stimuleer je je eigen creativiteit? – Probeer op een andere manier tegen het probleem aan te kijken. Hoe zou een ander het oplossen? – Heb je een idee? Zet het dan op papier. Of teken het uit. Dit […]

Als secretaresse moet je vaak snel met creatieve oplossingen komen. Maar waar haal je inspiratie vandaan? Hoe stimuleer je je eigen creativiteit?

– Probeer op een andere manier tegen het probleem aan te kijken. Hoe zou een ander het oplossen?
– Heb je een idee? Zet het dan op papier. Of teken het uit. Dit leidt tot nieuwe inspiratie.
– Verander kleine dingen in je gewoonten: haal eens koffie bij een andere koffiehoek. Zo kan creativiteit een dagelijkse gewoonte worden in plaats van een eenmalige gebeurtenis.
– Denk niet te snel dat iets niet kan. Stel je voor hoe je idee werkelijkheid kan worden in plaats van het meteen te verwerpen.
– Door beweging en buitenlucht krijg je ruimte in je hoofd voor nieuwe ideeën.
Brainstormsessie? Schrijf de ideeën op klevende memoblaadjes. Schuif met de blaadjes en maak zo verschillende combinaties van ideeën.
– Denk mee met een collega die iets nieuws voorstelt en kom met aanvullingen.
– Gebruik de concurrentie: bewaar materiaal als brieven, folders, brochures. Ze kunnen helpen om nieuwe ideeën op te wekken.

Brainstormsessie: de regels
Boek: Secretaressewijzer 7, Creatief zakelijk schrijven
Training: Creatief denken, anders denken

Reageer op dit artikel