vraag & antwoord

Wat kan je als sollicitant doen als de regels voor selectie zijn overtreden?

Persoonlijke ontwikkeling

Als een werkgever in strijd heeft gehandeld met de Algemene Wet Gelijke Behandeling of onderscheid heeft gemaakt vanwege handicap, chronische ziekte of leeftijd, dan kun je een klacht indienen bij de Commissie Gelijke Behandeling. Deze commissie kan dan een oordeel vellen. Met dit oordeel in de hand sta je als sollicitant sterk als je naar […]

Als een werkgever in strijd heeft gehandeld met de Algemene Wet Gelijke Behandeling of onderscheid heeft gemaakt vanwege handicap, chronische ziekte of leeftijd, dan kun je een klacht indienen bij de Commissie Gelijke Behandeling. Deze commissie kan dan een oordeel vellen. Met dit oordeel in de hand sta je als sollicitant sterk als je naar de rechter wilt stappen.
Heeft een werkgever in het algemeen onzorgvuldig gehandeld, dan kun je overwegen om een schadevergoeding te vragen. Het zal dan wel duidelijk moeten zijn dat de onzorgvuldigheid van de werkgever ook onrechtmatig is.

Moeilijke bewijslast

Het is erg lastig om te bewijzen dat ras, leeftijd of zwangerschap reden was om je niet aan te nemen. Toch komt de wet je hierin tegemoet. Als je feiten naar voren kunt brengen die doen vermoeden dat er verboden onderscheid is gemaakt, dan moet de werkgever bewijzen dat dit niet zo is.
Als je bijvoorbeeld hebt verteld dat je zwanger bent of een ziekte onder de leden hebt, en je wordt prompt niet aangenomen, kun je stellen dat dit de reden was. De werkgever moet dan aantonen dat dit niet waar is, en deze bewijslast is moeilijk.

Houd het juninummer van MSM in de gaten. Daarin staat alles in het teken van carrière!

Vacatureportal
Gratis e-book Solliciteren… doe je zo!
Hoe weet ik of een baan écht bij me past?
Wat je beslist moet doen om een baan niet wilt krijgen
Boek: E-book Solliciteren… doe je zo!
Training: Specialisatie personeelswerk

Reageer op dit artikel