nieuws

Best practice je specialiseren: van mbo naar hbo

Professionele ontwikkeling

Best practice je specialiseren: van mbo naar hbo
Nikki Matthijssen, hr-assistent

Wil je je kunnen blijven onderscheiden op de arbeidsmarkt voor secretaresses, dan is je specialiseren een goede optie. Nikki Matthijssen koos ervoor om na een mbo-opleiding en een aantal jaren werkervaring ook nog een hbo-opleiding Human resource management te volgen.

Naam: Nikki Matthijssen
Functie: HR-assistent
Bedrijf: RCN Vakantieparken

“Ik ben mijn loopbaan begonnen als kapper en schoonheidsspecialist. Dat gaf mij na een aantal jaar geen uitdaging meer. Ik voelde mij niet meer helemaal op mijn plek in de branche. Ik wilde mijn blik verbreden, maar wist niet precies op welk vlak; ik zag nog niet waar ik over een aantal jaar wilde staan. Ik heb destijds gekozen voor een directiesecretaresseopleiding bij Schoevers, omdat ik dat een mooie basis vond om op voort te borduren. Daarnaast gaven ze baanzekerheid, dus hoefde ik mij geen zorgen te maken over een baan nadien. Op deze manier heb ik mezelf de tijd gegund om uit te vinden waar mijn passie ligt. Ik zag het als tussenstation.”

Samenwerken

“Voor de Schoevers-opleiding ben ik vanuit Brabant naar Utrecht verhuisd. Dat was voor mij, net als het starten van een nieuwe opleiding, een grote stap. Het bleek een goede zet en biedt mij tot op de dag van vandaag voordelen. Wat ik leuk vind aan een baan als directiesecretaresse is om ervoor te zorgen dat processen goed en soepel verlopen. Ik haal voldoening uit het contact met klanten en krijg energie van het samenwerken in een team; samen naar een resultaat toewerken. Aan het eind van mijn Schoevers-opleiding kwam ik erachter dat ik graag verder wilde op gebied van hr. Mijn laatste stage op Schoevers was op een hr-afdeling. Daar merkte ik dat het hr-vak me erg interesseerde. Vervolgens heb ik bewust gesolliciteerd bij Human Capital Group, een hr-organisatie.”

Overstap van mbo naar hbo

“Ik werkte op de mobiliteitsafdeling die organisaties ondersteunt bij outplacementtrajecten. Ik zorgde voor de communicatie met de klant en kandidaten van de mobiliteitstrajecten, de planning van de trainingen en loopbaangesprekken en voor het agendabeheer van de adviseurs en trainers. Eigenlijk kwam het neer op de administratieve projectondersteuning. Ondanks dat het niet echt een hr-functie was, was het wel een mooie beginstap bij een hr-organisatie. In deze baan kwam ik erachter dat ik me verder in het hr-vak wilde ontwikkelen. Ik heb besloten om me in te schrijven voor de hbo-opleiding Human Resource Management, waar ik in september 2018 mee begonnen ben.”

Waar een wil is is een weg

“Mijn werkervaring kan ik gebruiken bij het maken van rapporten en opdrachten voor mijn studie. Het is een deeltijdopleiding die vier jaar duurt. De kennis die ik gedurende de opleiding opdoe, kan ik weer gebruiken in mijn werk. Ik heb bewust voor de opleiding in Utrecht gekozen, omdat de lessen overdag zijn. Dit vind ik beter te combineren met mijn 32-urige werkweek. Om de week een dag les en daarnaast nog twintig uur per week zelfstudie. Het is best een grote belasting. Het vraagt veel van je, maar waar een wil is, is een weg! Als je zaken zowel qua werk als privé goed afbakent is het goed te doen. De overstap van mbo- naar hbo-niveau is mij goed bevallen. Ik had het gevoel dat ik nog niet alles uit mezelf had gehaald. Ik denk en werk nu meer op proces- en beleidsniveau en dat geeft mij meer uitdaging dan de banen die ik op mbo-niveau had. Ik heb al veel geleerd over arbeidsrecht en projectmatig werken; hoe zet je een stip op de horizon en hoe werk je daarnaar toe.”

Hr-advies

“Dat kwam meteen goed van pas, want in mei 2018 ben ik in mijn eerste hr-functie terechtgekomen. Mijn manager van Human Capital Group wist van mijn plannen en heeft mij gevraagd voor mijn huidige functie bij RCN Vakantieparken, waar zij al eerder hr-manager was geworden. Ik geef hr-advies aan de managers van de negen Nederlandse vakantieparken en verschillende afdelingen. Ook houd ik me bezig met procesoptimalisatie van de hr-processen en het sturen op en controleren van hr-data. Ik ben nu niet meer alleen ondersteunend, maar denk ook op beleidsniveau mee. Of ik nog een masteropleiding wil volgen, weet ik nu nog niet. Ik wil me in ieder geval ontwikkelen tot hr-businesspartner. Daarna zie ik wel weer verder.”

Zet jezelf op de kaart door je te specialiseren

Zet jezelf op de kaart door je te specialiseren

“Wil je je specialiseren, dan zou ik je aanraden de tijd te nemen om te ontdekken waar je passie ligt. Ga in gesprek met mensen die al werkzaam zijn in het vakgebied waarin je interesse hebt. Kijk goed of je eigen kwaliteiten en competenties aansluiten op je interesse. Laat je vooral niet tegenhouden door angst of het grote onbekende, maar ga er gewoon voor! Kijk waar je uitkomt en ga vanuit daar weer verder. Dat kan je uiteindelijk veel opleveren.”

Reageer op dit artikel