vraag & antwoord

Hoe deel ik mijn kennis zonder betweterig over te komen?

Professionele ontwikkeling

Hoe deel ik mijn kennis zonder betweterig over te komen?

Voor onze rubriek Werkdilemma is weer een nieuwe vraag ingezonden. Jacqueline van de Looy, secretaresse en regioteamlid NVD, wil weten: hoe deel ik mijn kennis met collega’s zonder betweterig over te komen?

“Van fouten leer je, maar het is zonde om het wiel opnieuw uit te vinden”, schreef Jacqueline. “Soms zie ik een collega iets doen waarvan ik denk: daar is een efficiëntere manier voor. Dat kan gaan over een simpele technische verhandeling op de computer, een manier van communiceren, een woordkeuze daarin of over een volgorde van handelingen. Dan vind ik het weleens lastig hoe dat dusdanig aan te zwengelen dat die collega niet denkt: heb je haar weer, zucht.
Heb jij tips voor Jacqueline? Laat ons weten hoe jij je kennis deelt en wie weet staat jouw advies (desgewenst anoniem) aan je vakgenoot in ons juninummer. Mail je reactie naar: murielkleisterlee@vakmedianet.nl

Wat is jouw grootste werkdilemma?

Heb jij ook een werkdilemma waar je niet uitkomt en waar je graag advies over wilt horen van andere lezers van Management Support, of van een van onze trainers/coaches? Aarzel niet en stuur je vraag in: murielkleisterlee@vakmedianet.nl
Indien gewenst publiceren we je werkdilemma anoniem. De redactie behoudt zich het recht voor reacties indien nodig in te korten en/of te redigeren.

Reageer op dit artikel