nieuws

Extra vrije dagen bovenaan het verlanglijstje

Samenwerken

Managers en directeuren verwachten dat werknemers vooral flexibelere werktijden willen, maar uit onderzoek van arbeidsbemiddelaarsbureau Robert Half blijkt dat werknemers juist extra vrije dagen bovenaan hun verlanglijstje hebben staan. 

Extra vrije dagen bovenaan het verlanglijstje

Meer dan vier op de tien (42%) werknemers geven aan dat vrije dagen bovenaan hun verlanglijstje staat, gevolgd door flexibelere werktijden (23%), meer trainings- of bijscholingsmogelijkheden (17%) en thuiswerken (16%).

Vrije dagen

“Extra’s die bijdragen aan de balans tussen werk en privé zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Werkgevers begrijpen niet alleen het toenemende belang hiervan, maar nemen ook steeds meer maatregelen om hierop in te spelen”, zegt Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland. “Beloningen hoeven niet altijd in de vorm van een salarisverhoging of een bonus. Extra vrije dagen, erkenning voor het goede werk en de kans om het takenpakket uit te breiden zijn ook goede voorbeelden van doeltreffende beloningen.”

Ander beeld

Managers en directeuren blijken een iets ander beeld te hebben van het verlanglijstje van hun werknemers. Slechts 13% denkt dat extra vrije dagen bovenaan staan. Ruim vier op de tien (42%) managers verwachten dat eerder flexibele werktijden prioriteit hebben.

Reageer op dit artikel