blog

En… actie!

Vergaderen

Gelukkig heb ik er niet veel meer mee te maken: vergaderen. Voor mij altijd een moment geweest waarop mijn frustraties opliepen en ik mijn rebelse gedrag nauwelijks kon onderdrukken. Ik heb een sterke voorkeursstijl als het om gedrag gaat. Ik ben extreem doenerig. Hup, aan de slag. Experimenteren en kijken of het iets oplevert. Hoe […]

En… actie!

Gelukkig heb ik er niet veel meer mee te maken: vergaderen. Voor mij altijd een moment geweest waarop mijn frustraties opliepen en ik mijn rebelse gedrag nauwelijks kon onderdrukken. Ik heb een sterke voorkeursstijl als het om gedrag gaat. Ik ben extreem doenerig. Hup, aan de slag. Experimenteren en kijken of het iets oplevert.

Hoe hard ik mijn best ook zou doen om aangehaakt te blijven tijdens vergaderingen, het zou me gewoon niet lukken. Vergaderingen kenmerken zich vooral door ‘praten over’ en een gebrek aan daadkracht. Er zijn maar weinig vergadervormen die aanzetten tot actie. Misschien schiet je nu in de verdedigende en ontkennende houding, dat mag. Je goed recht. Maar ik wil je graag uitnodigen om eens rond te kijken tijdens het werkoverleg en het gedrag van je collega’s te observeren.

Ik ga je nu vast verklappen wat je aantreft: naar buiten starende heren, stiekem Facebookende dames, onrustig getik van pennen op tafel, een krampachtige voorzitter die de regie kwijtraakt, spieken op horloges, naar koffie smachtend gesteun, getik met voeten, een enkele actief luisterende collega en een medewerker die de conclusie trekt dat ik gelijk heb. En die collega ben jij.

Check voor de grap ook nog even de actielijst (als die er is) en kijk even naar de voortgang van de actiepunten. Je zult schrikken van de doorschuifcultuur wanneer afspraken niet nagekomen zijn.

En wat me nog het meest verbaast is dat we zo weinig initiatief nemen om vergaderingen effectiever en leuker te maken. Vergaderingen slurpen tijd, drukken op onze agenda’s en zuigen onze energie uit ons lijf en geest. Ik wil je graag uitnodigen om dit proces te doorbreken en met een mooi alternatief te komen: ga eens wandelen met elkaar. Boek eens een andere locatie of accommodatie. Ga eens staand vergaderen. Verkort de vergadertijd met de helft. Ga vergaderen in de eigen tijd van de medewerkers (dan gaat het ineens wat rapper). Zoek een goede voorzitter. Ga voor mijn part in je blote kont vergaderen maar zorg er voor dat vergaderingen iets opleveren in plaats van kosten.

Bespreek het maar eens op je werk.
Tijdens een vergadering.

Reageer op dit artikel