vraag & antwoord

Binnenkort moet ik gaan notuleren, hoewel ik er niet van houd. Hoe pak ik dit het beste aan?

Vergaderen

Veel secretaressen zien op tegen notuleren, bijvoorbeeld omdat vergaderingen chaotisch verlopen, of omdat vergaderaars zich onduidelijk uitdrukken. Het enige wat je kunt doen is goed beslagen ten ijs komen. Gelukkig is notuleren een vak dat je goed kunt uitvoeren als je de basisvaardigheden onder de knie hebt, je zult je dan ook zekerder voelen. Je […]

Veel secretaressen zien op tegen notuleren, bijvoorbeeld omdat vergaderingen chaotisch verlopen, of omdat vergaderaars zich onduidelijk uitdrukken. Het enige wat je kunt doen is goed beslagen ten ijs komen. Gelukkig is notuleren een vak dat je goed kunt uitvoeren als je de basisvaardigheden onder de knie hebt, je zult je dan ook zekerder voelen. Je kunt bijvoorbeeld een (eendaagse) training notuleren volgen. Op de homepage van ManagementSupport.nl vind je bijvoorbeeld trainingen onder ‘Opleidingen’.

Naast een goede voorbereiding is het ook belangrijk dat je weet wat er van jou als notulist verwacht wordt. Dit kun je bespreken met bijvoorbeeld je leidinggevende of de voorzitter van de vergadering. Met de voorzitter kun je ook de praktische zaken doorspreken zoals: wat voor verslag moeten er worden gemaakt? Ook als er problemen zijn (bijvoorbeeld een chaotische vergadering), kun je met de voorzitter bespreken hoe het beter kan.

Reageer op dit artikel