vraag & antwoord

Is er een voorbeeld van een overlegstructuur in een bedrijf?

Vergaderen

Daar is geen blauwdruk voor. De overlegstructuur en het soort vergaderingen worden bepaald door het doel dat met het overleg/de vergadering moet worden bereikt. Op www.ManagementSupport.nl vind je in het nieuwsarchief (Nieuws > Archief > Vergaderen) veel tips over vergaderen. Bij de tools in de rubriek Vergaderen vind je checklisten en tips. Een tip is […]

Daar is geen blauwdruk voor. De overlegstructuur en het soort vergaderingen worden bepaald door het doel dat met het overleg/de vergadering moet worden bereikt. Op www.ManagementSupport.nl vind je in het nieuwsarchief (Nieuws > Archief > Vergaderen) veel tips over vergaderen. Bij de tools in de rubriek Vergaderen vind je checklisten en tips.

Een tip is het boekje Vergaderen en effectief communiceren van Drs. Alice Kuipers-Bos. Zij behandelt in dit boekje:
– Soorten vergaderingen en vergaderdoelen
– Vier aspecten van vergaderen (inhoud, proces, procedure, structuur)
– Vergaderrollen
– Helder argumenteren
– Vergadertechnieken
– Onderhandelen en overleggen
– Speciale vormen van overleg (werkoverleg, secretaresseoverleg, OR)

Je kunt dit boekje online bestellen op www.ManagementSupport.nl > Shop.

Reageer op dit artikel