Heidag organiseren? 5 tips voor de perfecte dag

Heidag organiseren? 5 tips voor de perfecte dag

Je raadt vast al dat een inspirerende locatie belangrijk is voor een geslaagde heidag. Voor een brainstormsessie, een denkdag, een doedag, een teamdag, een brown bag-meeting. Of hoe je zo'n dag voor jouw team of organisatie ook noemt. Maar wat zijn nog andere tips om die dag onvergetelijk te maken? Succes gegarandeerd met deze tips.

Ga er even helemaal uit

Je organiseert een heidag niet voor niets. Er moet iets gebeuren wat op een gewone werkdag of op kantoor niet lukt. Best logisch. Op een vertrouwde plek val je al snel in gewoontes. Toch dat belangrijke telefoontje opnemen, dat mailtje beantwoorden. En dat is nu precies niet wat je wilt op een heidag. Ga eropuit, weg van de werkplek en uit de comfortzone. Zoek een locatie waar inspiratie voor het oprapen ligt. Door de inrichting, de sfeer. Een plek waar je ook uit je denkhoofd kan stappen. Hup, naar buiten, de natuur in. Vind een plek die zegt:“Hier gaan we iets geweldigs doen!”

Inhoud en vorm horen bij elkaar

Geen heidag zonder helder doel, een thema. Precies dat wat voor jullie van waarde is. Wat jouw team of jullie organisatie raakt. Willen jullie knopen doorhakken, tot iets nieuws komen, werken aan een visie? Waarom je ook bij elkaar komt, zorg dat iedereen weet waar de heidag over gaat. Zo kan iedereen zich alvast goed voorbereiden.

Wat moet de dag opleveren? Hoe kom je daar? Hoe zorg je dat iedereen erbij komt en blijft? Het gaat op een heidag niet alleen om wat je bespreekt (de inhoud), maar ook om hoe je ’t aanpakt (de vorm). Een boodschap blijft veel beter hangen als je ’t eens niet met de zoveelste PowerPoint-presentatie uitlegt. Denk bijvoorbeeld eens aan hoe muziek, een theatervoorstelling en een spannend verhaal je kunnen raken. Stel dus een inspirerend programma samen.

Een dag vol verrassingen

Een hele dag in de rondte kletsen of alleen maar luisteren houdt niemand vol. Combineer binnen- en buitenactiviteiten en zorg dat er genoeg tijd is om te lachen en ontspannen. Het is goed om echt iets anders dan anders te doen. Zo onstaan de beste ideeën en laat je ook zien dat je op zo’n dag in verschillende richtingen mag denken en doen. Structureer niet te veel. Hou ’t losjes. Zo werkt een heidag het beste. Het zorgt er juist voor dat er ruimte is om iets te laten gebeuren.

Technologie zonder gedoe

Niets vervelender dan een beamer die niet werkt of een rondzingende microfoon. Technische problemen kunnen de sfeer op je dag verpesten. Zorg dat je kan vertrouwen op goede technische ondersteuning, door mensen die weten hoe dat werkt en blijft werken. Zo zorg je ervoor dat alles soepel verloopt en blijft de focus waar die hoort: op de inhoud.

Liefde gaat écht door de maag

Natuurlijk. Eten en drinken is belangrijk, maar meer dan alleen brandstof voor de dag die energiedips voorkomen. Maak van hapjes, lunches en diners onverwachte cadeautjes. Gezonde oppeppers. Duurzaam, smaakvol en met zorg gepresenteerd. Van dit soort verwenmomenten wordt iedereen blij.

Ga voor de beste heidag ooit! Neem eens een kijkje bij De Theaterloods. Midden op de Veluwse hei bij het monumentale zendstation Radio Kootwijk. Hier waai je niet alleen helemaal uit je denkhoofd. Ze helpen je vooral met een dagvullend programma. Vol kunst, cultuur, natuur en wetenschap. Dit voel je. Dit werkt.

Dit artikel is gesponsord door De Theaterloods – kuuroord voor mens en organisatie

10 tips om als officemanager je hr-rol te vervullen

10 tips om als officemanager je hr-rol te vervullen

Wat moet je als officemanager allemaal kunnen op P&O-gebied? Trainer Karen Visser geeft advies.

Sparren met je manager? Maak eerst even pas op de plaats

Sparren met je manager? Maak eerst even pas op de plaats

Vertaal de vraag van jouw manager niet te snel in een oplossing. Gedoseerde proactiviteit is een van de drie eigenschappen van een goede...

Early adopters

Early adopters

Aan alle lezers van Management Support; de regelmatige bezoekers, de vaste abonnees, de sociale reageerders en onze trouwe ambassadeurs. Vandaag is...

Assistants tippen deze vijf podcasts - van vakgerelateerd tot keuvelen

Assistants tippen deze vijf podcasts - van vakgerelateerd tot keuvelen

Het merendeel van de assistants luistert weleens naar een podcast, blijkt uit onderzoek. Maar welke? Dit zijn de tips van onze lezers.

Dit hoort een VA per uur te verdienen

Dit hoort een VA per uur te verdienen

De uurtarieven voor een virtual assistants lopen erg uiteen. Maar wat is een schappelijk, maar ook terecht bedrag om te factureren? Ondernemersbank...

Met deze tips bezorg je leerlingen en starters een succesvolle stage

Met deze tips bezorg je leerlingen en starters een succesvolle stage

Hoe zorg je voor een succesvol inwerkproces, ofwel onboarding, van stagiairs op het secretariaat? Dit zijn de tips van experts.

Onderzoek: zo beïnvloeden toekomstige ontwikkelingen werkstress

Onderzoek: zo beïnvloeden toekomstige ontwikkelingen werkstress

Flexibele arbeidskrachten, werkende mantelzorgers en andere medewerkers lopen de komende jaren een verhoogd risico op uitval door werkstress. Een...

'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer'

'Een goede virtual assistant is nog geen goede ondernemer'

Werken als Virtual Assistant betekent meer keuzevrijheid over waar, wanneer en voor wie je werkt. Toch zet Marianne Sturman van Moneypenny daar een...