checklist

5 tips om het beste uit je zomerkrachten te halen

Taal en communiceren

Huur je deze zomer tijdelijk personeel in ter vervanging van vaste krachten in de vakantieperiode? Of benut je de rustige maanden om achterstallige administratie weg te laten werken of projecten af te ronden die zijn blijven liggen? 5 tips van Walters People Rotterdam om het beste uit je tijdelijke versterking te halen.

5 tips om het beste uit je zomerkrachten te halen

1. Bereid de eerste dag goed voor

Zeker als iemand maar kort in dienst is, is het belangrijk dat hij zo snel mogelijk aan de slag kan. Zorg er dus voor dat alle middelen (toegangspas, inlogmogelijkheden) aanwezig zijn. Zorg ook dat er een taakomschrijving is en dat de tijdelijke kracht duidelijke doelstellingen krijgt.

2. Bewaak de voortgang

Alleen de taken uitleggen is niet voldoende. Monitor wekelijks hoe het gaat en waar de zomerkracht staat met zijn projecten.

3. Betrek de zomerkrachten bij je organisatie

Zorg ervoor dat alle collega’s voorgesteld worden en let erop dat de werknemer zich welkom voelt en weet bij wie hij met vragen terecht kan.

4. Motiveer je medewerker

Tijdelijke klussen zijn niet altijd van het meest uitdagende soort. Het wegwerken van een stapel achterstallige administratie kan bijvoorbeeld best eentonig zijn. Toch zijn er manieren om ervoor te zorgen dat ook dat soort werk voldoening biedt. Breek een opdracht bijvoorbeeld op in onderdelen.

5. Laat een goede indruk achter

Wees je ervan bewust dat elke collega een visitekaartje voor je bedrijf is, ook als de zomerperiode weer voorbij is.

Reageer op dit artikel