nieuws

Brutaliteit bij sollicitatie werkt

Taal en communiceren

Brutaliteit scoort hoog bij sollicitaties, omdat de sollicitant daarmee op een positieve manier kan uitblinken en opvallen. Volgens Huub van Zwieten, directeur van Talent First en auteur van het boek Een onweerstaanbaar cv, moet een sollicitant veel vaker naar originaliteit zoeken.

Brutaliteit scoort hoog bij sollicitaties, omdat de sollicitant daarmee op een positieve manier kan uitblinken en opvallen. Volgens Huub van Zwieten, directeur van Talent First en auteur van het boek Een onweerstaanbaar cv, moet een sollicitant veel vaker naar originaliteit zoeken.


Conformeren

Te vaak conformeren mensen zich aan waarden die helemaal niet van waarde zijn. Het is vooral belangrijk om op te vallen tussen de massa, dus is het niet verstandig om old-school sollicitatiebrieven te versturen. Volgens Van Zwieten moet de sollicitant altijd dichtbij zichzelf blijven, maar wel onderzoeken in hoeverre hij of zij afwijkt van de norm.

Toekomstdromen
 
Ook moet de sollicitant vooral goed inzicht in zichzelf hebben. Aan de hand daarvan kan het plaatje kloppend gemaakt worden en zal de sollicitant opvallen tussen de massa. Door passie uit te stralen en er goed over te kunnen communiceren, komt men eerder in contact met mensen met dezelfde passie. Van daaruit kan de sollicitant op zoek gaan naar een passend bedrijf. Hij moet niet altijd kijken naar welke baan er vrij is op zijn vakgebied, maar ook of hij binnen een bedrijf past. Door zich te conformeren aan de eigen toekomstdromen en lef te hebben om daar aan vast te houden, kan de sollicitant ver komen in de zoektocht naar een baan, volgens Van Zwieten.

Reageer op dit artikel