nieuws

Lichaamstaal heeft effect

Taal en communiceren

Lichaamstaal maakt 55 procent uit van de communicatie tussen jou en je gesprekspartner. Zonder te praten kun je al non-verbaal communiceren door je gezichtsuitdrukking, houding en gebaren. Waar moet je bij lichaamstaal op letten?

Lichaamstaal maakt 55 procent uit van de communicatie tussen jou en je gesprekspartner. Zonder te praten kun je al non-verbaal communiceren door je gezichtsuitdrukking, houding en gebaren. Waar moet je bij lichaamstaal op letten?

Je houding, oogcontact, afstand en gezichtsuitdrukking hebben een bepaald effect op je gesprekspartner. Zonder dat je iets zegt kan iemand al een bepaalde indruk van je krijgen. Met deze tips leer je je bewust te worden van je eigen lichaamstaal.

– Treed je partner met een glimlach tegemoet.
– Geef een stevige verticale hand.
– Kijk je partner aan, maar staar niet. Oefen je mimiek voor de spiegel.
– Neem een open houding aan als je spreekt en draai je naar de ander toe.
– Zorg dat je gebaren aansluiten bij je woorden.
– Ga aan een tafel zitten in een hoek van 90 graden, niet tegenover elkaar.
– Volg de houdingen en bewegingen van je gesprekspartner.
– Toon betrokkenheid door actief te luisteren.

Reageer op dit artikel