nieuws

Pen populairder dan toetsenbord

Taal en communiceren

Een computer is natuurlijk onmisbaar als je brieven typt of een rapport uitwerkt, maar de pen blijkt populairder voor het schrijven van teksten.

De pen heeft het gewonnen van de tekstverwerker. Een computer is natuurlijk onmisbaar als je brieven typt of een rapport uitwerkt, maar uit onderzoek blijkt dat de pen nog steeds het favoriete hulpmiddel is om teksten mee te schrijven.

MET DE HAND

De tekstverwerker bestaat al weer zo’n vijftien jaar, desondanks is het schrijven met de hand nog altijd populairder dan het gebruik van de computer voor het vervaardigen van een tekst. Dit blijkt uit een enquête van Market Response. De pen wordt niet alleen gepakt om snel een aantekening of een krabbeltje te maken, maar ook voor grote lappen tekst. Van de tweehonderd ondervraagden gaf meer dan de helft de voorkeur aan de pen, om een brief te schrijven, een plan op te stellen of een rapport uit te werken. Voor aantekeningen tijdens een vergadering gebruikt 80 procent de pen en voor geheugensteuntjes is dit zelfs 95 procent.

Reageer op dit artikel