nieuws

Tijdschrift voor taalkwesties

Taal en communiceren

Per januari 2001 zal Van Dale een nieuw taaltijdschrift uitgeven. Met tips en adviezen gebaseerd op taalproblemen uit praktijk, is het tijdschrift een geschikte bron voor iedereen die professioneel met taal bezig is.

Vanaf 1 januari 2001 zal Van Dale een nieuw taaltijdschrift uitgeven. Met tips en adviezen gebaseerd op taalkwesties uit praktijk, is het tijdschrift een geschikte bron voor iedereen die professioneel met taal bezig is.

TIPS UIT DE PRAKTIJK

Volgens Van Dale is een bron voor iedereen die in zijn of haar werksituatie met taal, zakelijke teksten en communicatie te maken heeft. De praktijk is het uitgangspunt in Volgens Van Dale; de onderwerpen die worden behandeld komen dan ook rechtstreeks uit de beroepspraktijk. Wil je weten hoe je een persbericht, een toespraak of een effectieve mailingbrief schrijft? Volgens Van Dale geeft tips, adviezen en voorbeelden voor veelvoorkomende taalkwesties. Ook actuele vraagstukken komen aan bod, zoals het gebruik van Engelse werkwoorden in de Nederlandse taal, en het schrijven van een tekst voor het web.

Bron: Van Dale

Reageer op dit artikel