vraag & antwoord

Als ik namens mijn opdrachtgeefster schrijf, gebruik ik dan ‘zijn’ of ‘haar’?

Taal en communiceren

Als je namens een opdrachtgever schrijft, hangt het van de naam af of de mannelijke of vrouwelijke vorm gebruikt wordt. Namen van bedrijven krijgen ‘zijn’ (het is het bedrijf), tenzij je duidelijk een vrouwelijk kernwoord in de naam kunt onderscheiden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij KLM (De M staat voor Maatschappij, een vrouwelijk woord). […]

Als je namens een opdrachtgever schrijft, hangt het van de naam af of de mannelijke of vrouwelijke vorm gebruikt wordt. Namen van bedrijven krijgen ‘zijn’ (het is het bedrijf), tenzij je duidelijk een vrouwelijk kernwoord in de naam kunt onderscheiden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij KLM (De M staat voor Maatschappij, een vrouwelijk woord). Schrijf je namens een stichting of vereniging, dan is het ‘haar’, omdat dat vrouwelijke woorden zijn.

Reageer op dit artikel