vraag & antwoord

Hebben jullie alternatieven voor de beleefdheidsformules in slotzinnen?

Taal en communiceren

Je kunt beleefdheidsformules als ‘Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn geweest’ vervangen door zinnen met meer spreektaal. Gebruik een slotzin alleen als hij informatie bevat: ‘Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met …’‘Ik ben met vakantie van 15 augustus tot en met 3 september. Tijdens mijn vakantie neemt … mijn werk […]

Je kunt beleefdheidsformules als ‘Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn geweest’ vervangen door zinnen met meer spreektaal. Gebruik een slotzin alleen als hij informatie bevat:

‘Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met …’
‘Ik ben met vakantie van 15 augustus tot en met 3 september. Tijdens mijn vakantie neemt … mijn werk over.’

Je eindigt dan met ‘Met vriendelijke groet’ of met ‘Hoogachtend’ voor een heel formele brief.

Reageer op dit artikel