vraag & antwoord

Is de afkorting van ‘aanstaande’ as. of a.s.?

Taal en communiceren

Afgekorte woorden krijgen doorgaans een punt per woord. Bijvoorbeeld: – door middel van: d.m.v.– jongstleden: jl.Aanstaande is één woord. Je zou dus denken dat je ‘as.’ schrijft. Maar aanstaande is een uitzonderingsgeval, de regel die hier geldt is: wanneer er verwarring ontstaat over de betekenis van het woord of de afkorting schrijf je meerdere punten. Je […]

Afgekorte woorden krijgen doorgaans een punt per woord. Bijvoorbeeld:
– door middel van: d.m.v.
– jongstleden: jl.
Aanstaande is één woord. Je zou dus denken dat je ‘as.’ schrijft. Maar aanstaande is een uitzonderingsgeval, de regel die hier geldt is: wanneer er verwarring ontstaat over de betekenis van het woord of de afkorting schrijf je meerdere punten. Je schrijft a.s. omdat je anders ‘as’ leest, je weet dan niet of het om de afkorting van ‘aanstaande’ gaat of om het woord as.

Reageer op dit artikel