vraag & antwoord

Is het notulist of notuliste?

Taal en communiceren

Je kunt het beste ‘notulist’ zeggen/schrijven. In het moderne taalgebruik wordt vaak geen onderscheid meer gemaakt tussen mannelijke en vrouwelijke benamingen. Zelfstandig naamwoorden krijgen steeds vaker de mannelijke vorm. In functienamen zie je beide vormen voorkomen, bijvoorbeeld directeur – directrice. De tendens is echter dat ook voor deze woorden één algemene benaming wordt gebruikt (de mannelijke: […]

Je kunt het beste ‘notulist’ zeggen/schrijven. In het moderne taalgebruik wordt vaak geen onderscheid meer gemaakt tussen mannelijke en vrouwelijke benamingen. Zelfstandig naamwoorden krijgen steeds vaker de mannelijke vorm. In functienamen zie je beide vormen voorkomen, bijvoorbeeld directeur – directrice. De tendens is echter dat ook voor deze woorden één algemene benaming wordt gebruikt (de mannelijke: directeur). In jouw voorbeeld gebruik je voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke vorm ‘notulist’. Als er echt een reden is om aan te geven dat het om een vrouw gaat, kun je ‘notuliste’ schrijven.

Reageer op dit artikel