vraag & antwoord

Mag je het woord e-mail zo langzamerhand niet schrijven als email?

Taal en communiceren

E-mailen is inmiddels een heel gewoon Nederlands werkwoord. Daarvoor wordt het vervoegd volgens de Nederlandse grammaticaregels. Het maakt niet uit dat het werkwoord afkomstig is uit het Engels. E-mailen is een samengesteld (werk)woord waarbij een afkorting (e voor ‘electronic’) wordt gebruikt. Samenstellingen met een afkorting krijgen een streepje na de afkorting. Voorbeelden: tv-programma, lat-relatie, e-mail(en). Ook […]

E-mailen is inmiddels een heel gewoon Nederlands werkwoord. Daarvoor wordt het vervoegd volgens de Nederlandse grammaticaregels. Het maakt niet uit dat het werkwoord afkomstig is uit het Engels.

E-mailen is een samengesteld (werk)woord waarbij een afkorting (e voor ‘electronic’) wordt gebruikt. Samenstellingen met een afkorting krijgen een streepje na de afkorting. Voorbeelden: tv-programma, lat-relatie, e-mail(en). Ook in de vervoeging blijft dan het streepje staan: ‘hij e-mailt’, zij ‘e-mailen’.

Klik hier om meer lezen over Engelse werkwoorden in de Nederlandse taal.

Reageer op dit artikel