vraag & antwoord

Onze organisatie heeft verschillende locaties. Ze liggen niet ver van elkaar, maar net te ver om even langs te gaan. De interne communicatie heeft hieronder te lijden. Wat is hier aan te doen?

Taal en communiceren

Als werkplekken ver uit elkaar liggen, zie je altijd dat interne communicatie moeilijker wordt. Blijkbaar wordt het gemis aan directe communicatie als een grote belemmering gezien. Dit is nog niet zo erg als de werknemers elkaar goed kennen, bijvoorbeeld omdat ze in het verleden veel hebben samengewerkt. Lastiger wordt het als er nieuwe mensen komen […]

Als werkplekken ver uit elkaar liggen, zie je altijd dat interne communicatie moeilijker wordt. Blijkbaar wordt het gemis aan directe communicatie als een grote belemmering gezien. Dit is nog niet zo erg als de werknemers elkaar goed kennen, bijvoorbeeld omdat ze in het verleden veel hebben samengewerkt. Lastiger wordt het als er nieuwe mensen komen werken.
De afwezigheid van ‘gezichten’ kan enigszins worden gecompenseerd door een actuele wie-is-wie gids, die bijvoorbeeld op het intranet bijgehouden wordt. Effectiever is om af en toe een gezamenlijke bijeenkomst te organiseren, zodat mensen elkaar leren kennen. Dat kan bijvoorbeeld een werklunch zijn, waarin een aan het werk gerelateerd onderwerp in kleine groepen wordt besproken, of een workshop waarin de medewerkers gezamenlijk een onderwerp onder de loep nemen.

 

Reageer op dit artikel