vraag & antwoord

Schrijf je overheidsgebouwen als ‘politiebureau’ en ‘gemeentehuis’ met een hoofdletter?

Taal en communiceren

Zaaknamen, dat zijn o.a. gebouwen, instellingen, opleidingen, partijen, tijdperken (en nog veel meer), krijgen een hoofdletter: Gemeentehuis Soest, Tweede Kamer, Internationaal Gerechtshof. Je kunt zaaknaam vergelijken met persoonsnamen, die schrijf je ook met een hoofdletter: Sandra, Erik.Maar als je dit soort woorden als algemene soortnaam (bijvoorbeeld ‘het politiebureau’, ‘het gemeentehuis’) gebruikt, krijgen ze een kleine […]

Zaaknamen, dat zijn o.a. gebouwen, instellingen, opleidingen, partijen, tijdperken (en nog veel meer), krijgen een hoofdletter: Gemeentehuis Soest, Tweede Kamer, Internationaal Gerechtshof. Je kunt zaaknaam vergelijken met persoonsnamen, die schrijf je ook met een hoofdletter: Sandra, Erik.
Maar als je dit soort woorden als algemene soortnaam (bijvoorbeeld ‘het politiebureau’, ‘het gemeentehuis’) gebruikt, krijgen ze een kleine letter: ‘De menigte verzameld zich voor het gemeentehuis in Soest.’

Reageer op dit artikel