vraag & antwoord

Waar zoek ik op of een woord aan elkaar, los of met een streepje geschreven wordt?

Taal en communiceren

In het Groene Boekje van 1995 staat de officiële spelling van het Nederlands. Voorin het Groene Boekje staat de uitleg. In hoofdstuk 5, Speciale kwesties, vind je onder 5.4, Het liggend streepje, uitleg over het aaneenschrijven van woorden. Staat een woord dat je zoekt niet in het Groene Boekje, dan kun je het opzoeken in […]

In het Groene Boekje van 1995 staat de officiële spelling van het Nederlands. Voorin het Groene Boekje staat de uitleg. In hoofdstuk 5, Speciale kwesties, vind je onder 5.4, Het liggend streepje, uitleg over het aaneenschrijven van woorden.

Staat een woord dat je zoekt niet in het Groene Boekje, dan kun je het opzoeken in de dikke Van Dale. De schrijfwijze die daarin staat kun je aanhouden.

Reageer op dit artikel