vraag & antwoord

Wat is de schrijfwijze van ‘cd-rom’ en ‘ICT-opleidingen’?

Taal en communiceren

Dit zijn samenstellingen met een afkorting, ze krijgen in ieder geval een streepje. Volgens het Groene Boekje is het ‘cd-rom’.  Wat ‘ICT-opleidingen’ betreft: er zijn geen vaste regels voor hoofdletters in afkortingen. Hoe meer zo’n woord is ingeburgerd, hoe groter de kans is dat de afkorting met kleine letters wordt geschreven. Je kunt dus schrijven ‘ICT-opleidingen’ […]

Dit zijn samenstellingen met een afkorting, ze krijgen in ieder geval een streepje. Volgens het Groene Boekje is het ‘cd-rom’.  Wat ‘ICT-opleidingen’ betreft: er zijn geen vaste regels voor hoofdletters in afkortingen. Hoe meer zo’n woord is ingeburgerd, hoe groter de kans is dat de afkorting met kleine letters wordt geschreven. Je kunt dus schrijven ‘ICT-opleidingen’ maar ook ‘ict-opleidingen’. Kies wel steeds dezelfde schrijfwijze.

Reageer op dit artikel