vraag & antwoord

Wat is de titulatuur voor een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau?

Taal en communiceren

In de titulatuur wordt dit nergens vermeld, ik neem aan omdat het een eretitel is. Er is geen officiële titulatuur bij. Het is tegenwoordig niet ongebruikelijk om titulatuur weg te laten. Als je wel titulatuur wilt gebruiken, kijk dan wat de andere officiële titels van de personen die je adresseert zijn. Schrijf je bijvoorbeeld naar […]

In de titulatuur wordt dit nergens vermeld, ik neem aan omdat het een eretitel is. Er is geen officiële titulatuur bij.

Het is tegenwoordig niet ongebruikelijk om titulatuur weg te laten. Als je wel titulatuur wilt gebruiken, kijk dan wat de andere officiële titels van de personen die je adresseert zijn. Schrijf je bijvoorbeeld naar een doctor (academische titel), die ook Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is, dan kun je volgens de etiquette de aanhef ‘Weledelzeergeleerde heer’ gebruiken.

Reageer op dit artikel