nieuws

Bedrijven betalen steeds vaker te laat

Coördineren

Nederlandse bedrijven betalen andere ondernemingen steeds vaker te laat. Gemiddeld maakten bedrijven in de eerste helft van dit jaar na 53 dagen het geld over, vier dagen later dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ze overschrijden daarmee de betalingstermijn, die doorgaans op dertig dagen ligt. Het te laat betalen veroorzaakt schade en leidt tot faillissementen. Een kwart van alle faillissementen in het midden- en kleinbedrijf in mei is het directe gevolg van slecht- of niet-betalende klanten. Bedrijven in de grafische sector, de land-, tuin- en bosbouw, de visserij en de zakelijke dienstverlening betalen hun rekeningen met het meeste vertraging. De (semi-)overheid en de voedings- en genotsmiddelenindustrie voldoen het best aan hun betalingsverplichtingen.

Reageer op dit artikel