nieuws

Doe de groepsroltest

Coördineren

Uit wat voor mensen bestaat jouw team? Volgens de bekende theorie van Belbin kun je negen teamrollen onderscheiden. Daarin kun je weer een onderverdeling maken in een functionele, organisatorische en persoonlijke rol. Welke rol is op jou van toepassing?

Uit wat voor mensen bestaat jouw team? Volgens de bekende theorie van Belbin kun je negen teamrollen onderscheiden. Daarin kun je weer een onderverdeling maken in een functionele, organisatorische en persoonlijke rol. Welke rol is op jou van toepassing?

Afhankelijk van wat je wilt bereiken met je team, heeft ieder team een ideale samenstelling. Een team dat alleen uit creatievelingen bestaat loopt het risico in de ideeën te verzanden. Een team met alleen uitvoerders kan veel werkzaamheden verzetten, maar het resultaat is er niet naar.

Met de groepsroltest kan je bepalen in welke mate, vanuit je persoonlijkheid, de verschillende teamrollen je aanspreken.
Je kunt de test doen op de site van 123test > Carrière. 

 

Reageer op dit artikel