nieuws

Meer mannen willen een vrouw als baas

Coördineren

Werk jij liever voor een man of voor een vrouw? Uit onderzoek blijkt dat meer mannen dan vrouwen liever een vrouwelijke baas hebben. Hoe zit dat met de emancipatie?

Werk jij liever voor een man of voor een vrouw? Uit onderzoek blijkt dat meer mannen dan vrouwen liever een vrouwelijke baas hebben. Hoe zit dat met de emancipatie?

Monsterboard.nl is een internationale carrièresite. Afgelopen jaar werd bezoekers van deze site gevraagd of ze liever voor een man of voor een vrouw werken. In totaal hebben er 3357 mensen meegewerkt aan dit onderzoekje. De bezoekers konden kiezen uit verschillende antwoorden:

– ik heb liever een vrouwelijke baas, ik ben een vrouw;
– ik heb liever een vrouwelijke baas, ik ben een man;
– ik heb liever een mannelijke baas, ik ben een man;
– ik heb liever een mannelijke baas, ik ben een vrouw;
– het maakt mij niet uit.

Opmerkelijk
Het is opmerkelijk dat 365 mannelijke stemmers liever een vrouw als baas hebben, terwijl maar 163 vrouwelijke stemmers liever iemand van dezelfde sekse als baas zien. 509 mannelijke stemmers zien liever een man als leider, tegenover 770 stemmen van de vrouwen. Natuurlijk zijn er ook altijd mensen die zeggen geen voorkeur te hebben: in dit onderzoek waren dat er maar liefst 1550 ! Geloof jij ze?

Reageer op dit artikel