nieuws

Ontbijt achter je computer

Coördineren

Ken je dat? Even ontbijten op kantoor omdat je geen tijd meer hebt voor een goed ontbijt thuis? Steeds meer mensen leven zo gehaast dat ze niet meer toekomen aan een rustig ontbijt thuis. Ze eten hun eerste boterhammetje op het werk.

Ken je dat? Even ontbijten op kantoor omdat je geen tijd meer hebt voor een goed ontbijt thuis? Steeds meer mensen leven zo gehaast dat ze niet meer toekomen aan een rustig ontbijt thuis. Ze eten hun eerste boterhammetje op het werk.

Tijd inhalen

Vooral advocaten, IT-managers en projectmanagers proberen zo wat tijd in te halen die ze kwijt zijn met de zorg voor de kinderen of om ’s ochtends de wekker wat later te kunnen zetten.Na de bureaulunch rukt dus nu ook het bureauontbijt op.

Callcenterpersoneel


Dat blijkt uit Brits onderzoek in opdracht van de hotelketen Travelodge onder 2000 kantoormedewerkers. Gemiddeld wordt het ontbijt 161 keer per jaar op kantoor gegeten, oftewel meer dan tweederde van de werkweek. Een grote groep Britten (25 procent) ontbijt zelfs elke dag het ontbijt op de werkplek. Vooral advocaten (44,4 procent) IT-managers (21,5 procent), projectmanagers (19,8 procent) en callcenterpersoneel (19,4 procent) eten ’s ochtends nooit meer thuis.

Candybars


De meest opgegeven reden om op het werk te ontbijten is om slaap in te kunnen halen, thuis nog wat huishoudelijke klussen te kunnen doen, extra vroeg op het werk te zijn en de zorg voor de kinderen. Het ontbijt achter het bureau is lang niet altijd een gezond ontbijt. Vaak wordt in plaats van muesli en brood uitgeweken naar zoetigheid, zoals chocolade candybars.

Reageer op dit artikel