nieuws

Relatie met secretaresse kost directeur geld

Coördineren

De directeur van een sloopbedrijf die een liefdesrelatie onderhield met zijn secretaresse en haar daarna ontsloeg, moet daarvoor de financiële consequenties dragen. Zijn BV moet de werkneemster 45.000 euro betalen. Volgens het hof in Den Bosch heeft de directeur van het Brabantse bedrijf zich niet als een goed werkgever gedragen!

De directeur van een sloopbedrijf die een liefdesrelatie onderhield met zijn secretaresse en haar daarna ontsloeg, moet daarvoor de financiële consequenties dragen. Zijn BV moet de werkneemster 45.000 euro betalen.
Volgens het hof in Den Bosch heeft de directeur van het Brabantse bedrijf zich niet als een goed werkgever gedragen!

De directeur en de administratief medewerkster hadden enkele jaren een affectieve relatie. Toen de vrouw aangaf dat zij daar een eind aan wilde maken, ontstonden de problemen. De directeur had aanmerkingen op haar functioneren en plaatste haar onder het toezicht van andere leidinggevenden.

De medewerkster zou zich volgens de directeur tegenover haar collega’s bezondigen aan roddel en achterklap. Hij liet geheime opnames maken van haar telefoongesprekken. Dat resulteerde erin dat zij op non-actief werd gezet en dat er dezelfde dag een ontbindingsverzoek naar de kantonrechter werd gestuurd.

Dat verzoek werd ingetrokken omdat de werkneemster ergens anders aan de slag ging. Daar viel zij echter ziek uit als gevolg van klachten die volgens haarzelf door de affaire bij het sloopbedrijf waren ontstaan, Zij belandde zelfs in de WAO.

Zij eiste daarop bij de rechter een schadevergoeding en die kende het hof dus toe. De werkgever had zich zorgvuldiger dienen te gedragen nadat hij met de werkneemster een affectieve relatie was aangegaan. De telefoontaps waren bijvoorbeeld niet nodig geweest en de rigoureuze maatregelen die daaarop volgden ook niet. Maar een causaal verband tussen haar uiteindelijke ziekte en de problemen bij het bedrijf achtte het Hof niet bewezen. Daarom werd de schadevergoeding gebaseerd op een correctiefactor van 1,5 en niet van 5, zoals zij eerder eiste.

Bron: zibb.nl

Reageer op dit artikel