nieuws

Steeds meer diefstal en geweld op de werkvloer

Coördineren

Het bestelen van collega’s op het werk lijkt te zijn uitgegroeid tot een ware plaag. Portemonnees, mobiele telefoons, laptops, kledingstukken en andere waardevolle spullen zijn minder vaak veilig bij collega’s dan gedacht!

Het bestelen van collega’s op het werk lijkt te zijn uitgegroeid tot een ware plaag. Portemonnees, mobiele telefoons, laptops, kledingstukken en andere waardevolle spullen zijn minder vaak veilig bij collega’s dan gedacht! Dit blijkt uit landelijk onderzoek naar veiligheid of geweld op de werkplek, uitgevoerd in opdracht SSU Security Services.

Eén op de vier werknemers blijkt vorig jaar iets op de werkplek te hebben meegemaakt waardoor de veiligheid in het geding kwam. Maar liefst 26 procent van deze werknemers geeft aan het slachtoffer te zijn geworden van diefstal op de eigen werkplek. Van de ondervraagde werknemers durft 22 procent de jas niet onbeheerd aan de kapstok te laten hangen, terwijl het voor 40 procent onmogelijk is om de laptop achter te laten.
Als gevolg van de diefstallen op het werk durft 48 procent van de werknemers die aan het onderzoek deelnamen, hun portemonnee of mobiele telefoon niet onbeheerd op het bureau te laten liggen!

Bron: managersonline.nl


 

Reageer op dit artikel