vraag & antwoord

Ik ben office manager. Hoe kan ik mijn doelstellingen (gedetailleerd) bepalen?

Coördineren

Omdat een secretariaat vooral ondersteunend/dienstverlenend werkt en geen ‘targets’ en dergelijke hoeft te behalen, is het moeilijk om de werkzaamheden te meten en concrete doelstellingen te formuleren. Je hebt vooral te maken met doorlopende processen. Je kunt kijken op welke punten het secretariaat beter zou kunnen functioneren. Zijn er projecten die je kunt opstarten om de […]

Omdat een secretariaat vooral ondersteunend/dienstverlenend werkt en geen ‘targets’ en dergelijke hoeft te behalen, is het moeilijk om de werkzaamheden te meten en concrete doelstellingen te formuleren. Je hebt vooral te maken met doorlopende processen.

Je kunt kijken op welke punten het secretariaat beter zou kunnen functioneren. Zijn er projecten die je kunt opstarten om de (interne en externe) dienstverlening te verbeteren? Maar ook andere verantwoordelijkheden zoals de communicatie (kan het secretariaat meewerken aan een optimale communicatie, hoe kunnen jullie daaraan bijdragen?) en facilitaire zaken (inventariseer de wensen van de medewerkers, of bekijk welke maatregelen kostenbesparend zouden kunnen werken, en hoe realiseer je dat?). En is het, om verbetering te bereiken, bijvoorbeeld nodig om de mensen op de receptie anders te instrueren, of op cursus te sturen?

Naast verbeterpunten kun je ook denken aan de taken van het secretariaat. Kan/wil het secretariaat misschien meer of andere taken uitvoeren? Waarom is dat nodig en hoe kun je dat bereiken?

Jouw doelstellingen hangen ook af van de doelstellingen je manager(s). Hoe kun jij daaraan bijdragen? Je kunt met hen bespreken wat ze van jou verwachten. Hoe passen jouw taken binnen hun doelstellingen? Zijn er extra aandachtspunten? Daarvoor kun je een plan ter verbetering bedenken. Ook kun je bespreken of je projectmatig voor hen kunt gaan werken. Zijn er afgebakende projecten/taken die zij aan jou kunnen overdragen? Binnen een projectmatige structuur kun je makkelijker doelstellingen aangeven.

Reageer op dit artikel