vraag & antwoord

Wat is het verschil tussen een projectsecretariaat en een managementsecretariaat?

Coördineren

Een projectsecretariaat verschilt niet wezenlijk van een managementsecretariaat. Een projectsecretariaat ondersteunt een projectteam (managers en medewerkers) en bestaat voor de duur van een project. Het kent dus een begin- en einddatum. Het kan voorkomen dat een projectsecretariaat de werkzaamheden aan het eind van het project overdraagt aan een bestaande afdeling die het projectproduct overneemt. Is […]

Een projectsecretariaat verschilt niet wezenlijk van een managementsecretariaat. Een projectsecretariaat ondersteunt een projectteam (managers en medewerkers) en bestaat voor de duur van een project. Het kent dus een begin- en einddatum. Het kan voorkomen dat een projectsecretariaat de werkzaamheden aan het eind van het project overdraagt aan een bestaande afdeling die het projectproduct overneemt. Is dit niet het geval, dan bouwt het projectsecretariaat het secretariaat af en zorgt ervoor dat belangrijke informatie wordt gearchiveerd in de organisatie.
Een managementsecretariaat ondersteunt een managementteam en/of een afdeling en kent als zodanig geen begin- of einddatum (tenzij de afdeling net wordt opgericht of wordt beëindigd). Wat betreft de werkzaamheden is er geen verschil tussen een projectsecretariaat en een managementsecretariaat.

Reageer op dit artikel