vraag & antwoord

Hoe leid ik een zelfsturend team?

Coördineren

Tips om de effectiviteit van je team te verhogen

– Stel jezelf sterk op. Als je veel zelfvertrouwen uitstraalt, zal het team ook meer vertrouwen in jouw functioneren hebben.
– Je haalt het beste uit je team als je het team meer coacht dan stuurt.
– Vergeet niet dat het team uit individuen bestaat. Persoonlijke aandacht is voor iedere medewerker motiverend.
– Communiceer over je stijl van leidinggeven. Vraag eens aan het team hoe je overkomt en hoe je de zaken zou kunnen verbeteren.

Zorg ervoor dat het team geen eigen leven gaat leiden of als een ongeleid projectiel door de organisatie gaat. Het contact met jouw leidinggevende en met andere afdelingen is zeer belangrijk en moet goed onderhouden worden. Met de volgende tips blijf je binnen de grenzen.

– Teamleden groeien automatisch naar elkaar toe, maar zorg ervoor dat de sfeer niet al te ‘intiem’ wordt. Ga geen eigen jargon ontwikkelen (zoals bijvoorbeeld directieleden doen).
– Zorg voor een goede scheiding van werk en privé van je teamleden. Organiseer bijvoorbeeld geen verplichte borrels op vrijdagavond, geen partners mee naar personeelsfeestjes en ook niet met z’n allen met vakantie.
– Pas op voor ongeschreven kleding- en stijlcodes. Het kan leuk zijn als iedere secretariaatsmedewerker het haar in dezelfde kleur verft, maar zorg dat degenen die daar niet aan meedoen niet worden buitengesloten. Blijf oog houden voor de individuele verschillen.

Checklist leiderschapsstijlen
Checklist motiveren
Checklist leidinggeven: coachen

Taalanker 53 Instrueren en motiveren

Reageer op dit artikel