vraag & antwoord

Chaotische manager

Coördineren

Ik heb constant het gevoel achter de feiten aan te hobbelen en dat ik enkel ad-hocklussen doe. Mijn manager is namelijk nogal een chaoot en komt pas laat met belangrijke klussen die liefst ‘gisteren’ klaar moeten zijn… Hoe leer ik hem efficiënter plannen zodat ik prettiger kan werken? Je kunt hem daar zeker een handje […]

Ik heb constant het gevoel achter de feiten aan te hobbelen en dat ik enkel ad-hocklussen doe. Mijn manager is namelijk nogal een chaoot en komt pas laat met belangrijke klussen die liefst ‘gisteren’ klaar moeten zijn… Hoe leer ik hem efficiënter plannen zodat ik prettiger kan werken?

Je kunt hem daar zeker een handje bij helpen! Een paar tips, en kijk ook eens bij de linkjes onderaan, naar checklists timemanagement en planning.

 • Neem de tijd voor werkoverleg.
 • Plan dat bij voorkeur dagelijks of wekelijks in.
 • Neem agenda, dag- of weekplanning door.
 • Stel prioriteiten.
 • Leer haar om minder ad hoc te werken.
 • Bekijk samen wat zijn ‘tijdvreters’ zijn.
 • Houd ruim rekening met reistijd bij externe afspraken.
 • Combineer afspraken voor hem in eenzelfde regio.
 • Creëer tijd voor je ‘eigen’ werk, dus stuur je manager af en toe de ‘vloer’ op.
 • Houd hem ook aan deadlines.
 • Bewaak zijn deadlines.
 • Bewaak zijn follow-up.

 

Lezen: Meer Power met Timemanagement 3.0
Training: Powerassistant in control

 

Reageer op dit artikel